Politici traste sa! Roboti nahradia aj Vás!

12. apríla 2017, zamosta, Nezaradené

Artificial inteligence (artificial – umelecký, umelý, nie prírodný)  je definovaná ako inteligencia preukazovaná neživou bytosťou.

Čo by sa stalo keby namiesto 150 úplatných, po moci a peniazoch bažiacich politikov boli v parlamente roboti a traja it-čkári?

Koľko by sme ušterili peňazí a nervov.

Už do piatich rokov má byť na Slovensku práve robotika kľúčovou technológiou vo väčšine fabrík zameraných na výrobu automobilových súčiastok. ( článok, Pravda, Roboty nahrádzajú na Slovensku ľudí, 3.6.2015)

Prienik robotizácie do pracovného života je reálne tu a existuje čoraz viac zamestnaní, kde sa ľudská sila, skúsenosti i um dá nahradiť strojmi. V povolaniach, ako napr. krajčír/ky, ľudia z telemarketingu alebo z výroby automobilových a iných súčiastok, je predpoklad nahradenia ľudí strojmi alebo softvérom. Tak prečo by toto malo obísť politikov?

Medzi zásadné úlohy politika, by mala patriť správa veci verejných v prospech vlastného národa, rozhodovanie, delegovanie úloh, tvorba zákonov, starostlivosť o výkon svojho pracovného úradu/ministerstva/strany pri dosahovaní stanovených cieľov a pod.

Čo vy nato, zvládli by to už aj dnešní roboti?

Plusy politika robota:

Mínusy politika robota:

Že sa niektoré plusy a mínusy opakujú? To je vždy uhol pohľadu.

 

Politici traste sa, ak nebudete makať (nebudete plniť stanovenú produktivitu práce), vymeníme Vás za robotov!