Amnestie alebo Vláda , , v pazúroch právnikov a technokratov moci“! ?

23. marca 2017, zamosta, Aktuálne

V období,  keď  ,,všade naokolo“ počujem o amnestiách a o manipulatívnom  ne/prebudení  ne/potrebnej časti národa prinášam zamyslenie sa.

Má vôbec zmysel hovoriť, písať o zrušení akýchkoľvek amnestií, keď  každodenné nastavenie ,,parametrov našich životov“ drží pevne v pazúroch “vláda  právnikov a technokratov moci?  Nastavenie demokracie je plne v ich rukách. ,,Slobodne“ si najprv vyberieme vo voľbách, ale iba z toho košiara ktorý nám vyberú. Lebo takto to má byť správne. Takto sa to predsa píše v zákonoch, ktoré pre ,,našu“ slobodu pripravili. A tie sú samozrejme nastavené pre ,,našu“ slobodu, pre ,,našu“ demokraciu. Nikto iný nemôže byť volený, len ten kto splní ich slobodné kritériá ,,Všade vtedy počúvame, že voliť ísť musíš“! Lebo ak nie … . Potom prídu ďalšie slobodné časy kedy tí istí právnici a technokrati moci nás presviedčajú o ich jedinej pravde, o tom, že čo právo nedovoľuje, čo dovoľuje ale iba pre nich ,,vyvolených“, o tom, že treba viac technicky vzdelaných ,,robotov“ pre rôzne fabriky ktorým sa momentálne u nás vďaka rôznym výhodám páči a netreba filozofov, sociológov, kulturológov, ochranárov prírody a pod. A keď nechceš ty alebo tvoje deti rozšíriť rady vzdelaných technických robotov, tak si stratený a tvoje, áno tvoje aj moje deti, aj vaše, nech radšej utekajú z rodnej krajiny. Tam chcú cítiť väčší záujem o seba, o vlastné pocity a vlastné sny i túžby, väčšie istoty.

Preto len konštatujem, je jedno či ,,svorka právnikov a technokratov moci“ zruší alebo nezruší nemorálne amnestie, aj tak iba oni rozhodnú aký bude ďalší postup. Samozrejme ak sa dohodnú. Dohodnú?

Áno.

Imaginárne posaďme vedľa seba dvoch právnikov a predložme k právnemu posúdeniu začiatok našej vlastnej ústavy: napr. výňatok, ktorý súvisí aj s medializovanými amnestiami:

Čl. 2  (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach  a  v  rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Imaginárne si odpoviem. A čo sa stane? Presne to čo sa deje aj teraz, čo člen ,,svorky“ právnikov a ich technokratických prisluhovačov moci, to iný názor. Ako je toto vôbec možné? Vyštudovali právo v inej krajine? Alebo každá vysoká škola učí iný výklad právnych noriem? V škole nedávali pozor?  Alebo sú zákony a iné právne normy, ktoré zväčša sami v parlamente prijali, jednoducho zlé?

Preto považujem za najväčšie zlo v našej krajine to, že nielen naše životy, ale už aj životy našich detí riadi už dlhodobo  ,,svorka právnikov a ich technokratických prisluhovačov “.                                                                                                                                                    Vzdelaním právnik pred dlhými rokmi dal nemorálne amnestie a ďalší právnici sa už dlhé roky nevedia dohodnúť, aby ich tomu druhému právnikovi zrušili a tak dali priechod niečomu, na čom sa tiež nevedia zhodnúť!

Hm…