Založ si blog

Amnestie alebo Vláda , , v pazúroch právnikov a technokratov moci“! ?

V období,  keď  ,,všade naokolo“ počujem o amnestiách a o manipulatívnom  ne/prebudení  ne/potrebnej časti národa prinášam zamyslenie sa.

Má vôbec zmysel hovoriť, písať o zrušení akýchkoľvek amnestií, keď  každodenné nastavenie ,,parametrov našich životov“ drží pevne v pazúroch “vláda  právnikov a technokratov moci?  Nastavenie demokracie je plne v ich rukách. ,,Slobodne“ si najprv vyberieme vo voľbách, ale iba z toho košiara ktorý nám vyberú. Lebo takto to má byť správne. Takto sa to predsa píše v zákonoch, ktoré pre ,,našu“ slobodu pripravili. A tie sú samozrejme nastavené pre ,,našu“ slobodu, pre ,,našu“ demokraciu. Nikto iný nemôže byť volený, len ten kto splní ich slobodné kritériá ,,Všade vtedy počúvame, že voliť ísť musíš“! Lebo ak nie … . Potom prídu ďalšie slobodné časy kedy tí istí právnici a technokrati moci nás presviedčajú o ich jedinej pravde, o tom, že čo právo nedovoľuje, čo dovoľuje ale iba pre nich ,,vyvolených“, o tom, že treba viac technicky vzdelaných ,,robotov“ pre rôzne fabriky ktorým sa momentálne u nás vďaka rôznym výhodám páči a netreba filozofov, sociológov, kulturológov, ochranárov prírody a pod. A keď nechceš ty alebo tvoje deti rozšíriť rady vzdelaných technických robotov, tak si stratený a tvoje, áno tvoje aj moje deti, aj vaše, nech radšej utekajú z rodnej krajiny. Tam chcú cítiť väčší záujem o seba, o vlastné pocity a vlastné sny i túžby, väčšie istoty.

Preto len konštatujem, je jedno či ,,svorka právnikov a technokratov moci“ zruší alebo nezruší nemorálne amnestie, aj tak iba oni rozhodnú aký bude ďalší postup. Samozrejme ak sa dohodnú. Dohodnú?

Áno.

Imaginárne posaďme vedľa seba dvoch právnikov a predložme k právnemu posúdeniu začiatok našej vlastnej ústavy: napr. výňatok, ktorý súvisí aj s medializovanými amnestiami:

Čl. 2  (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach  a  v  rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Imaginárne si odpoviem. A čo sa stane? Presne to čo sa deje aj teraz, čo člen ,,svorky“ právnikov a ich technokratických prisluhovačov moci, to iný názor. Ako je toto vôbec možné? Vyštudovali právo v inej krajine? Alebo každá vysoká škola učí iný výklad právnych noriem? V škole nedávali pozor?  Alebo sú zákony a iné právne normy, ktoré zväčša sami v parlamente prijali, jednoducho zlé?

Preto považujem za najväčšie zlo v našej krajine to, že nielen naše životy, ale už aj životy našich detí riadi už dlhodobo  ,,svorka právnikov a ich technokratických prisluhovačov “.                                                                                                                                                    Vzdelaním právnik pred dlhými rokmi dal nemorálne amnestie a ďalší právnici sa už dlhé roky nevedia dohodnúť, aby ich tomu druhému právnikovi zrušili a tak dali priechod niečomu, na čom sa tiež nevedia zhodnúť!

Hm…

Privilégiá!

15.10.2017

Bez ohľadu na definície slova ,,Privilégiá“, využijem tento pojem iba na zamyslenie sa nad mojimi výsadmi v dnešnom svete. A to bez ohľadu či mi boli potvrdené zákonom, listinou a pod. Ako vždy, aj tento článok je môj subjektívny momentálny pocit, nikoho nepresviedčam o nejakej pravde, len píšem o mojich aktuálnych pocitoch. Ak má človek plnohodnotne prežiť, musí [...]

Človek ako hračka.

28.05.2017

Tento blogový článok vo mne skrsol pri spomienke na francúzsky film Hračka (Le Jouet), ktorý som videl pred viac ako 35 rokmi ako dieťa a teraz po dlhých rokoch opäť. Pred rokmi mi tento film pripadal ako komédia, dnes po opätovnom zhliadnutí už skôr ako satirické zamyslenie o peniazoch, o moci a bezmocnosti nás obyčajných ľudí pred bezohľadnosťou niektorých bohatých [...]

Ako je tu všade krásne.

16.05.2017

Minulý víkend som išiel s mojimi mladšími deťmi do včelárskeho múzea, cesta nebola dlhá a ako sme takto prechádzali autom dedinami, dcérka len tak povedala, ako je tu všade krásne, pekné dediny, pekné lúky, polia a pekní ľudia. Prišli sme do múzea v lesnom prostredí a bolo tam krásne. Keď sme tam prišli privítal nás pán, ktorého som sa opýtal na vstupné, s [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

zamosta

Čím hlučnejší je dnešný svet, tým viac sa uzatvárame a komunikuje ,,online". Zdá sa nám, že tam je viac ticho?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 52423x
Priemerná čítanosť článkov: 2383x

Autor blogu

Kategórie