Založ si blog

Politici traste sa! Roboti nahradia aj Vás!

Artificial inteligence (artificial – umelecký, umelý, nie prírodný)  je definovaná ako inteligencia preukazovaná neživou bytosťou.

Čo by sa stalo keby namiesto 150 úplatných, po moci a peniazoch bažiacich politikov boli v parlamente roboti a traja it-čkári?

Koľko by sme ušterili peňazí a nervov.

Už do piatich rokov má byť na Slovensku práve robotika kľúčovou technológiou vo väčšine fabrík zameraných na výrobu automobilových súčiastok. ( článok, Pravda, Roboty nahrádzajú na Slovensku ľudí, 3.6.2015)

Prienik robotizácie do pracovného života je reálne tu a existuje čoraz viac zamestnaní, kde sa ľudská sila, skúsenosti i um dá nahradiť strojmi. V povolaniach, ako napr. krajčír/ky, ľudia z telemarketingu alebo z výroby automobilových a iných súčiastok, je predpoklad nahradenia ľudí strojmi alebo softvérom. Tak prečo by toto malo obísť politikov?

Medzi zásadné úlohy politika, by mala patriť správa veci verejných v prospech vlastného národa, rozhodovanie, delegovanie úloh, tvorba zákonov, starostlivosť o výkon svojho pracovného úradu/ministerstva/strany pri dosahovaní stanovených cieľov a pod.

Čo vy nato, zvládli by to už aj dnešní roboti?

Plusy politika robota:

  • politik robot môže pracovať bez prestávky, bez dovolenky, bez fyziologických potrieb
  • politik robot  by nestarol a nepotreboval by plat
  • politik robot  všetko čo pred voľbami sľúbi, aj urobí. Jednoducho it-čkári mu tak naprogramujú nejaký algoritmus a jeho správanie bude konštatné.
  • politik robot nás všetkých bude vnímať bez pos/t/ranných úmyslov a nikdy nikoho nebude uprednostňovať.
  • žiadny robot zatiaľ nevie myslieť a konať ako človek.
  • politik robot urobí iba to, na čo ho niekto naprogramoval

Mínusy politika robota:

  • kto bude zodpovedný za prípadne zlyhanie politika robota? Ten kto ho naprogramoval?  Alebo ten kto toho kto programoval riadi a teda mu zadal algoritmus ktorý on iba programoval?
  • politik robot urobí iba to, na čo ho niekto naprogramoval
  • žiadny robot zatiaľ nevie myslieť ako človek. Pri komunikácii s takýmto politikom robotom, by sme mohli mať pocit, že to je len hromada plechu. Na tento malý nedostatok sme už ale chvalabohu zvyknutí, lebo pri sledovaní výkonov niektorých našich politikov, tiež už teraz môžeme mať pocit,  akoby boli iba hromadou plechu, že aj tak nedokážu racionálne myslieť a uvažovať.
  • cena výroby takého politika robota

Že sa niektoré plusy a mínusy opakujú? To je vždy uhol pohľadu.

 

Politici traste sa, ak nebudete makať (nebudete plniť stanovenú produktivitu práce), vymeníme Vás za robotov!

 

 

 

Privilégiá!

15.10.2017

Bez ohľadu na definície slova ,,Privilégiá“, využijem tento pojem iba na zamyslenie sa nad mojimi výsadmi v dnešnom svete. A to bez ohľadu či mi boli potvrdené zákonom, listinou a pod. Ako vždy, aj tento článok je môj subjektívny momentálny pocit, nikoho nepresviedčam o nejakej pravde, len píšem o mojich aktuálnych pocitoch. Ak má človek plnohodnotne prežiť, musí [...]

Človek ako hračka.

28.05.2017

Tento blogový článok vo mne skrsol pri spomienke na francúzsky film Hračka (Le Jouet), ktorý som videl pred viac ako 35 rokmi ako dieťa a teraz po dlhých rokoch opäť. Pred rokmi mi tento film pripadal ako komédia, dnes po opätovnom zhliadnutí už skôr ako satirické zamyslenie o peniazoch, o moci a bezmocnosti nás obyčajných ľudí pred bezohľadnosťou niektorých bohatých [...]

Ako je tu všade krásne.

16.05.2017

Minulý víkend som išiel s mojimi mladšími deťmi do včelárskeho múzea, cesta nebola dlhá a ako sme takto prechádzali autom dedinami, dcérka len tak povedala, ako je tu všade krásne, pekné dediny, pekné lúky, polia a pekní ľudia. Prišli sme do múzea v lesnom prostredí a bolo tam krásne. Keď sme tam prišli privítal nás pán, ktorého som sa opýtal na vstupné, s [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

zamosta

Čím hlučnejší je dnešný svet, tým viac sa uzatvárame a komunikuje ,,online". Zdá sa nám, že tam je viac ticho?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 52497x
Priemerná čítanosť článkov: 2386x

Autor blogu

Kategórie